Spataderen: Steunkousen

Steunkousen

Steunkousen aanmeten

Bij Dermatologisch Centrum kunt u terecht voor het aanmeten van therapeutische elastische kousen, beter bekend als steunkousen. Steunkousen zijn bedoeld om extra druk te geven aan de benen om de ophoping van oedeem (vocht) te voorkomen. Voor mensen met een staand beroep of tijdens de zwangerschap is het dragen van steunkousen te adviseren, net als voor mensen met open been, lipoedeem, lymfeoedeem, trombose en spataderen.

Werking van steunkousen
De therapeutische elastische kous ondersteunt de spierpomp in het been, zodat de terugstroom van het bloed richting het hart wordt bevorderd. Overtollig vocht dat zich heeft opgehoopt kan bij voldoende druk weer worden afgevoerd, zodat uw been weer slank wordt.


Maak nu een afspraak

Steunkousen kopen

U kunt bij Dermatologisch Centrum steunkousen kopen in standaardmaten. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het aanmeten van steunkousen. Daarbij is het van belang dat er zich geen vocht in de benen bevindt. Is dat wel het geval, dan zullen we eerst de behandelmogelijkheden met u bespreken. Is er geen sprake (meer) van oedeem, dan meten we uw benen op met een speciale maatplank. Dermatologisch Centrum werkt samen met een gerenommeerde steunkousleverancier. Wij dragen er zorg voor dat uw bestelling in goede handen is. Twee maanden nadat u de steunkousen in gebruik hebt genomen, evalueren we met u wat het effect is.


Onze specialisten voor Steunkousen

© Copyright 2018
Dermatologisch centrum
Centrum huidverbetering
Dermatologisch Centrum Breda
Zomergemstraat 2a
4826 CW Breda

T 076 5780050
E info@dermcentrum.nl