Spataderen wegspuiten | Spataderen

Spataderen wegspuiten

Spataderen wegspuiten

Kleinere spataderen kunnen bij Ceulen Huidkliniek eenvoudig verwijderd worden door sclerocompressietherapie. De arts spuit de spataderen dicht met een vloeistof, waardoor de vaatwand verkleeft. Door de vloeistof verandert de spatader geleidelijk in een strengetje, om tenslotte geheel of gedeeltelijk te verdwijnen. Lees er meer over op onze pagina "spataderen wegspuiten".


Maak nu een afspraak

Spataderen wegspuiten (micro-sclerotherapie)

Kleinere spataderen kunnen bij Ceulen Huidkliniek eenvoudig verwijderd worden door sclerocompressietherapie. De arts spuit de spataderen dicht met een vloeistof, waardoor de vaatwand verkleeft. Door de vloeistof verandert de spatader geleidelijk in een strengetje, om tenslotte geheel of gedeeltelijk te verdwijnen. Voor een optimaal resultaat wordt de spatader na het inspuiten dichtgedrukt met een wattenrol. Daarna brengen we een elastische verbandkous aan die u 2 tot 10 dagen moet dragen, afhankelijk van de dikte van de spatader. De compressie zorgt ervoor dat de aders dichtgroeien en onzichtbaar worden.

Simpele ingreep, snel naar huis
Het spuiten van spataderen duurt ongeveer 30 minuten. Daarna kunt u naar huis en mag u uw werkzaamheden hervatten.

Niet verzekerde spataderzorg
Zorgverzekeraars worden steeds kritischer bij het al dan niet vergoeden van spataderbehandelingen. Ook indien uw spataderbehandeling niet (meer) vergoed wordt, dan blijft  Ceulen Huidkliniek nog steeds hét adres om tegen zeer gunstige tarieven een behandeling te ondergaan. 

Spataderen wegspuiten met foam

Voor het wegspuiten van grotere spataderen maakt Ceulen Huidkliniek gebruik van echogeleide sclerocompressietherapie met foam. Bij deze behandeling spuiten we een schuimoplossing van vloeistof en lucht in de spatader. Het schuim duwt het bloed voor zich uit en zorgt voor een verkleving van de bloedvatwanden. De spatader verandert geleidelijk in een strengetje, om tenslotte geheel of gedeeltelijk te verdwijnen. Deze behandeling is een succesvol alternatief voor patiënten die liever geen operatie of inwendige lasertherapie / VNUS-behandeling wensen of bij wie deze ingrepen technisch niet uitvoerbaar blijken.

Direct zicht op resultaat
Met behulp van een echo-onderzoek controleren we vervolgens waar het schuim zich bevindt en of het gewenste resultaat is bereikt. Na het wegspuiten wordt de spatader dichtgedrukt met een wattenrol en een elastische verbandkous. Deze blijft 2 tot 14 dagen zitten, afhankelijk van de dikte van de spatader. De compressie zorgt ervoor dat de aders dichtgroeien en onzichtbaar worden.

Simpele ingreep, snel naar huis
Het echogeleid wegspuiten van spataderen met schuim duurt ongeveer een half uur. Na de behandeling mag u direct naar huis en uw dagelijkse activiteiten hervatten. Bij een vervolgafspraak controleren we of de spataderen goed zijn afgesloten. 

Wetenschappelijke bewijs
Dr. Roeland Ceulen heeft afgelopen jaren uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het echogeleid wegspuiten van spataders met behulp van schuim. Voor dit onderzoek heeft hij ruim 1000 patiënten behandeld en in de loop van enkele jaren vervolgd. De resultaten van dit onderzoek heeft hij gepubliceerd in internationale vakbladen. Een opsomming kunt u lezen in zijn proefschrift "Modern insights in foam sclerotherapy for varicose veins".

Wilt u een afspraak maken of meer informatie? 
Maak hieronder direct een afspraak of bel ons direct via 076 5780050. 

Maak nu een afspraak

Onze specialist voor Spataderen wegspuiten

© Copyright 2018
Dermatologisch centrum
Centrum huidverbetering
Dermatologisch Centrum Breda
Zomergemstraat 2a
4826 CW Breda

T 076 5780050
E info@dermcentrum.nl