Spataderen laseren | Spataderen

Spataderen laseren

Wij kunnen uw spataderen zowel inwendig als uitwendig (veelal cosmetische spataderen) laseren. Wij maken hierbij gebruik van de nieuwste lasertechnieken. Lees er meer over op onze pagina "spataderen laseren".


Maak nu een afspraak

Inwendige en uitwendige spataderen laseren

Bij Ceulen Huidkliniek kunt u uw spataderen laten verwijderen door ze te laten laseren.

Inwendige spataderen laseren
Daarbij maken we gebruik van Venefit, voorheen VNUS closure fast genoemd. Dit is een van de nieuwste technieken op het gebied van endoveneuze spataderbehandeling. Endoveneus betekent letterlijk ‘in de ader’. De laser brandt de spatader van binnenuit dicht door middel van hoogfrequente energie.

Venefit / VNUS closure fast
Deze behandeling is zeer geschikt voor grote, niet te kronkelig verlopende spataderen. Het is een patiëntvriendelijk alternatief voor endoveneuze laserbehandeling, met minder napijn en minder blauwe plekken tot gevolg. Het behandelen van spataderen vindt plaats in onze kliniek en duurt ongeveer 45 minuten. U wordt plaatselijk verdoofd, waarna de arts een draadje (katheter) in de spatader schuift. Binnen de spatader wordt door middel van hoogfrequente radiogolven warmte geproduceerd. De vaatwand raakt hierdoor beschadigd, het vat trekt samen en in de periode erna zal het lekkende bloedvat volledig sluiten. De restanten van het dichtgemaakte bloedvat worden door het lichaam afgebroken en opgeruimd. Nadat de katheter is verwijderd verzorgt de arts het wondje met een pleister of onderhuidse hechting. Vervolgens wordt een elastische verbandkous aangebracht die u 48 uur dient te dragen om het herstel te bevorderen.

Voordelen Venefit / VNUS closure fast
Voor een poliklinische Venefitbehandeling hoeft u niet te worden opgenomen in het ziekenhuis. Doordat er geen operatiewonden worden gemaakt, ontstaan er vrijwel geen zichtbare littekens. Bovendien ontstaan er geen grote bloeduitstortingen en zult u snel weer hersteld zijn.

Uitwendige spataderen laseren
Kleine uitwendige spataderen die vaak cosmetisch storend zijn behandelen we met uitwendige lasertherapie. Dit is een modern alternatief voor het ouderwetse scleroseren (inspuiten). Het voordeel van laser therapie ten opzichte van spuiten is dat u na de behandeling geen steunkousen hoeft te dragen. Ook is de kans op nevenwerkingen na laser kleiner dan na spuiten zoals het ontstaan van bruine verkleuringen en aderontstekingen. Zelfs de kleine vaatjes onder het niveau van de enkel kunnen meestal veilig met laser worden verwijderd.  

Wilt u een afspraak maken of meer informatie? 
Maak hieronder direct een afspraak of bel ons direct via 076 5780050. 

Maak nu een afspraak

Onze specialist voor Spataderen laseren

© Copyright 2018
Dermatologisch centrum
Centrum huidverbetering
Dermatologisch Centrum Breda
Zomergemstraat 2a
4826 CW Breda

T 076 5780050
E info@dermcentrum.nl