Huidziekten: Huidverouderingsplekjes

Verwijdering van ouderdomsvlekken en -plekken

Naarmate onze huid ouder wordt, wordt deze dunner, kwetsbaarder, droger en minder elastisch. Veroudering van de huid gaat vaak gepaard met ouderdomsvlekken. Deze zijn weliswaar onschuldig, maar worden door veel mensen als ongewenst en ontsierend ervaren. Dermatologisch Centrum is gespecialiseerd in het netjes verwijderen van huidaandoeningen die ontstaan bij het ouder worden, zoals pigmentvlekken, ouderdomswratten en kersenwratjes.

Pigmentvlekken (lentigo solaris)
Pigmentvlekken, ook wel levervlekken of zonnevlekken genoemd, ontstaan doordat er teveel pigment wordt aangemaakt door melanocyten, pigment producerende cellen. De vlekken komen voornamelijk voor in het gezicht en op de handen. Pigmentvlekken zijn in de meeste gevallen goedaardig. Wanneer uw pigmentvlekken echter wisselende en grillige pigmentatie vertonen of klachten geven, raden we u aan uw arts te consulteren. Als er sprake zou zijn van kwaadaardige pigmentcellen, dan kan het vroegtijdig vaststellen en behandelen van grote invloed zijn op uw gezondheid.

Ouderdomswrat (verruca seborrhoica)
Ouderdomswratten zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kunnen ze verschijnen als klein vlekje of als ruwe, bolvormige wratachtige plek. Ook de kleur kan verschillend zijn: van huidkleurig of lichtbruin tot donkerbruin of zelfs zwart. Omdat ouderdomswratten vele gedaanten kunnen aannemen, worden ze weleens ten onrechte aangezien voor melanomen of andere gepigmenteerde huidafwijkingen. Bij Dermatologisch Centrum beschikken we over de juiste kennis en apparatuur om feitelijk vast te stellen om welke huidaandoening het gaat. Zo weet u direct waar u aan toe bent.

Kersenwratjes (angiomata senilis)
Kersenwratjes zijn eigenlijk geen wratten, maar plaatselijke en oppervlakkige vermeerderingen van bloedvatweefsel (endotheel). Het zijn rode, halfbolronde huidafwijkingen van 1 millimeter tot 1 centimeter groot. Vrijwel iedereen van boven de 30 jaar heeft wel één of meerdere kersenwratjes. Vanaf het zestigste levensjaar komen ze vaak in grotere aantallen op de huid voor. Ze zijn volstrekt goedaardig.

Maak nu een afspraak

Behandeling

Hebt u vragen of klachten over een vlekje of plekje op uw huid? Tijdens een dermatologisch consult kunt u terecht voor al uw vragen en zich deskundig laten onderzoeken. Als op het blote oog niet meteen is vast te stellen om welke aandoening het gaat, maken we gebruik van onze geavanceerde apparatuur of nemen we een klein stukje weefsel af voor histologisch onderzoek. Op deze manier kunnen we alsnog een betrouwbare diagnose vaststellen.

De specialisten bij Dermatologisch Centrum verwijderen ouderdomswratten, pigmentvlekken en kersenwratjes eenvoudig en veilig. Afhankelijk van uw wensen en van de grootte en situering van de plek kunnen we besluiten de plek weg te schrapen, te branden of te laseren. De ingreep duurt maximaal 30 minuten. Het kleine wondje dat overblijft na de behandeling geneest doorgaans snel en zonder littekens.

Onze specialisten voor Huidverouderingsplekjes

© Copyright 2018
Dermatologisch centrum
Centrum huidverbetering
Dermatologisch Centrum Breda
Zomergemstraat 2a
4826 CW Breda

T 076 5780050
E info@dermcentrum.nl