Plaveiselcelcarcinoom | Huidkanker

Plaveiselcelcarcinoom herkennen

Deze vorm van huidkanker wordt gekenmerkt door een plotselinge korstvorming op de huid, met name op de aan zonlicht blootgestelde delen, zoals het gezicht of de handruggen. Vaak gaat het om een bultje met een korst, dat niet binnen een paar weken uit zichzelf geneest en in omvang toeneemt.  Mensen met het plaveiselcelcarcinoom zijn goed te behandelen, als ze er maar op tijd bij zijn. Neem daarom contact met ons op als u vragen hebt. Al tijdens een eerste consult kunnen onze artsen vaststellen of het om het plaveiselcelcarcinoom gaat, waarna we, indien nodig, tijdig kunnen ingrijpen.

Maak nu een afspraak

Plaveiselcelcarcinoom behandelen

Welke behandelingstechniek het beste is voor de behandeling van plaveiselcelcarcinoom is afhankelijk van de plaats en grootte van de tumor en uw leeftijd en conditie. In onze kliniek informeren wij u uitgebreid over de soorten behandelingen, de risico's, de resultaten en de nazorg. 100% genezing is bij ons het uitgangspunt, en daarnaast streven we naar het mooiste cosmetische eindresultaat.

Mogelijke behandeling: Operatie
De meest voorkomende behandeling van huidkanker is chirurgische excisie, ofwel een operatie. De tumor wordt onder plaatselijke verdoving weggesneden en gehecht. U hoeft hiervoor niet naar het ziekenhuis. Het is een effectieve methode, omdat de tumor in zijn geheel wordt verwijderd. Het weggehaalde weefsel wordt laboratorisch nader onderzocht om zeker te weten dat er geen kankercellen zijn achtergebleven en de kans op uitzaaiing nihil is. Wanneer de operatiewond te groot is om te hechten, kan deze worden gedicht door middel van reconstructie (verplaatsing van de nabijgelegen huid) of transplantatie (verplaatsing van een stukje huid vanaf een andere plek). Daarbij houden we altijd rekening met het beste cosmetische resultaat.


Mogelijke behandeling: Bevriezing met vloeibare stikstof
Bevriezing of cryotherapie is een veelgebruikte methode voor de behandeling van wratten en kleine en oppervlakkige huidtumoren. Om de kankercellen te doden bevriezen we de huid eenmalig met vloeibare stikstof. Op de huid ontstaat een vriesblaar en vervolgens een nattende wond. De wond geneest na enkele weken en laat soms een klein litteken achter. Voor deze behandeling is verdoving niet nodig.

Mogelijke behandeling: Wegbranden
De behandeling elektrocoagulatie houdt in dat huidtumoren eenmalig worden ‘weggebrand’ met elektrische stroom. De huid wordt, onder plaatselijke verdoving, zodanig verhit, dat het te behandelen huidgedeelte wordt weggeschroeid. Er ontstaat een oppervlakkig brandwondje dat vanzelf weer geneest. Deze methode wordt ook wel gebruikt voor de behandeling van wratten.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie? 
Maak hieronder direct een afspraak of bel ons direct via 076 5780050. 

Maak nu een afspraak
© Copyright 2018
Dermatologisch centrum
Centrum huidverbetering
Dermatologisch Centrum Breda
Zomergemstraat 2a
4826 CW Breda

T 076 5780050
E info@dermcentrum.nl