Melanoom | Huidkanker

Melanoom herkennen

5% van de mensen met huidkanker heeft te maken met een melanoom, een kwaadaardige moedervlek. Deze vorm van huidkanker groeit betrekkelijk snel en kan in een vrij vroeg stadium uitzaaien. Melanomen kunnen op alle plaatsen van het lichaam voorkomen, bij zowel jongere als oudere mensen. Soms ontstaan ze uit het niets, maar meestal komen ze voort uit een al langer bestaande, gewone moedervlek. Een moedervlek die gaat groeien, van kleur verandert, onregelmatig van vorm wordt, anders aanvoelt (jeuk, prikkeling) of gaat bloeden moet altijd nader bekeken worden. Vaak kunnen we al tijdens een eerste consult uitsluitsel bieden. Wanneer we te maken hebben met een melanoom, is directe behandeling noodzakelijk.

Maak nu een afspraak

Melanoom behandelen

Welke behandelingstechniek de beste behandeling is voor melanoom, is afhankelijk van de plaats en grootte van de tumor en uw leeftijd en conditie. In onze kliniek informeren wij u uitgebreid over de soorten behandelingen, de risico's, de resultaten en de nazorg. 100% genezing is bij ons het uitgangspunt, en daarnaast streven we naar het mooiste cosmetische eindresultaat.

Mogelijke behandeling: Operatie
De meest voorkomende behandeling van huidkanker is chirurgische excisie, ofwel een operatie. De tumor wordt onder plaatselijke verdoving weggesneden en gehecht. U hoeft hiervoor niet naar het ziekenhuis. Het is een effectieve methode, omdat de tumor in zijn geheel wordt verwijderd. Het weggehaalde weefsel wordt laboratorisch nader onderzocht om zeker te weten dat er geen kankercellen zijn achtergebleven en de kans op uitzaaiing nihil is. Wanneer de operatiewond te groot is om te hechten, kan deze worden gedicht door middel van reconstructie (verplaatsing van de nabijgelegen huid) of transplantatie (verplaatsing van een stukje huid vanaf een andere plek). Daarbij houden we altijd rekening met het beste cosmetische resultaat.


Wilt u een afspraak maken of meer informatie? 
Maak hieronder direct een afspraak of bel ons direct via 076 5780050 

Maak nu een afspraak

Onze specialist voor Melanoom herkennen

© Copyright 2018
Dermatologisch centrum
Centrum huidverbetering
Dermatologisch Centrum Breda
Zomergemstraat 2a
4826 CW Breda

T 076 5780050
E info@dermcentrum.nl