Face-Bar Esthetiek: Botox en Fillers

Botox en Fillers

Dr. Roeland Ceulen - expert op het gebied van Botox in Breda

De laatste decennia is gebleken dat het werkingsmechanisme van Botox niet alleen voor medische doeleinden maar eveneens ter bestrijding van huidverouderingsverschijnselen kan worden ingezet. Dr. Roeland Ceulen gebruikt Bocouture, Dysport en Botox, alle drie zijn merknamen van Botulinetoxine. Voor het leesgemak gebruiken we in de tekst de kortere en bekendere term Botox.

Wanneer Botox?
Storende rimpels, plooien of huiddefecten in het gezicht kunt u laten behandelen bij Dermatologisch Centrum door middel van botox en fillers. Rimpels worden veroorzaakt door het samentrekken van aangezichtsspieren, die vlak onder de huid liggen. Wanneer u lacht, fronst of boos kijkt vormen zich fijne lijntjes. Naarmate we ouder worden, wordt onze huid minder elastisch en zijn deze rimpels steeds beter zichtbaar. Injectables, waartoe botox en fillers behoren, worden gebruikt om rimpels te verzachten of zelfs geheel te laten verdwijnen. 

Hoe werkt Botox?
Botuline toxine, kortweg Botox, is een middel dat de aangezichtspieren in de huid tijdelijk verslapt en uitschakelt. Het kan de rimpels op het voorhoofd, boven de neus en rond de ogen (kraaienpootjes) verzachten of zelfs geheel laten verdwijnen. Botox wordt via een minuscule naald rechtstreeks in de spier gespoten. Na enkele dagen is het effect merkbaar en na een maand optimaal. Na vier tot zes maanden is de Botox uitgewerkt en uit uw lichaam verdwenen. U kunt dan kiezen voor een herhalingsbehandeling. Een botoxbehandeling bij Dermatologisch Centrum duurt ongeveer 15 minuten. De behandeling is vrijwel pijnloos, een verdoving is dan ook niet nodig.

Resultaat?
Ongeveer drie dagen na de behandeling is 50% van het eindresultaat reeds zichtbaar. Het optimale resultaat kunt u na verloop van twee weken na de behandeling verwachten. Het cosmetisch effect blijft vervolgens drie tot zes maanden behouden, afhankelijk van het aantal behandelingen en de kracht van de spieren.

Prijslijst
Klik voor de actuele tarieven van behandeling met injectables.


Maak nu een afspraak

Fillers voor het opvullen van rimpels

Fillers en rimpels - wat doet een hyaluronzuur filler?
Fillers worden gebruikt om rimpels en plooien op te vullen, zodat ze minder zichtbaar worden of geheel verdwijnen. Bij Dermatologisch Centrum maken we uitsluitend gebruik van niet-blijvende vulmiddelen. Met een minuscule naald wordt de filler door middel van meerdere prikjes in de huid gespoten. Afhankelijk van het product, wordt het middel na 12 maanden na de behandeling afgebroken en verdwijnt het uit het lichaam. U kunt dan kiezen voor een herhaling van de behandeling.

Hyaluronzuur filler en rimpels - hoe werkt het?
Wanneer een hyaluronzuur filler oppervlakkig wordt ingespoten heeft het een effect op de collageenproductie in de huid. Hierdoor verbetert de huidstructuur en en verdwijnen fijne rimpels. Stylage is - wanneer dieper ingespoten - ook ideaal voor het bestrijden van diepe rimpels en het herstellen van volumeverlies. 

Wanneer een filler?
Stylage wordt gebruikt voor het geven van volume op plaatsen waar dit als gevolg van huidveroudering verdwenen is. Bij een bult of een deuk in de neus kan met een filler de contourlijn van de neus worden verfraaid. Ook kunnen holle slapen worden opgevuld, jukbeenderen voller gemaakt, de kin groter gemaakt en de kaaklijn verfraaid. Littekens kunnen worden opgevuld en daarmee ook worden gecamoufleerd. Huidverjonging van de handen is ook één van de nieuwe mogelijkheden. Hierbij wordt Stylage in de handruggen ingespoten, waarna vaten en pezen veel minder zichtbaar zijn en de handen er veel jonger uitzien. 

Resultaat?
Gedurende de eerste drie maanden na de behandeling wordt de collageenproductie gestimuleerd, hetgeen een positieve invloed heeft op de kwaliteit van de huid. De huid wordt steviger en krijgt een fijnere structuur. Het effect van een behandeling met Stylage blijft – afhankelijk van de locatie – negen maanden tot anderhalf jaar zichtbaar.

Prijslijst
Klik hier voor de actuele tarieven van behandeling met injectables.


Onze specialisten voor Botox en Fillers

© Copyright 2018
Dermatologisch centrum
Centrum huidverbetering
Dermatologisch Centrum Breda
Zomergemstraat 2a
4826 CW Breda

T 076 5780050
E info@dermcentrum.nl