Face-Bar Esthetiek: Acne-littekens

Behandeling van littekens veroorzaakt door acne

Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Alhoewel de aandoening vrij onschuldig is, kan acne blijvende littekens achterlaten in het gezicht. Veel mensen evaren deze acne littekens als hinderlijk en cosmetisch storend in hun dagelijks leven. Afhankelijk van de plaats, grootte en diepte van de littekens zijn ze op verschillende manieren goed te behandelen.


Maak nu een afspraak

Behandelingsvormen acne littekens

Bij Dermatologisch Centrum kunt u terecht voor de behandeling van acne en voor het verminderen of zelfs laten verdwijnen van acne littekens. Onze dermatologen werken met de nieuwste technieken en methodes om deze littekens te behandelen. Tijdens een eerste consult onderzoeken wij uw huid en bespreken we in alle openheid de soorten behandelingen. In goed overleg bepalen we welke behandeling het meest geschikt is voor uw huid en voor u het beste resultaat oplevert. Ook komen tijdens dit gesprek de risico's en de nazorg aan bod.

Biopt excisie
Bij deze behandeling verwijderen we littekens door ze weg te snijden. Zo ontstaat er een nieuw wondje, dat we afsluiten met behulp van hechtingen of transplantaat. De wond wordt afgedekt met een pleister, die u een week dient te dragen. Het resultaat van deze behandeling is een subtiel, streepvormig littekentje dat minder opvalt.

Dermabrasie
Dermabrasie is een cosmetische ingreep die veelal wordt toegepast bij het verwijderen van oppervlakkige, niet te diepe acne littekens. Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak wordt u plaatselijk of algeheel verdoofd. Met een ronddraaiende schijf, voorzien van diamantkorreltjes, wordt het laagje onder de opperhuid voorzichtig weggeschaafd. Na de behandeling brengen we een verzachtende zalf aan en wordt uw huid, indien nodig, verbonden. Genezing duurt ongeveer een week, waarna u weer toonbaar bent en u uw dagelijkse werkzaamheden kunt oppakken. Nadat de huid is hersteld, zal deze gladder en egaler aanvoelen.

Chemische peeling
Een chemische peeling is geschikt voor grotere huidoppervlakken met diepere littekens. Deze behandelingstechniek is gericht op vernieuwing en diepe zuivering van de huid. Voor de peeling maken we gebruik van glycolzuur, salicylzuur of trichloorazijnzuur (TCA). Deze zuren zorgen ervoor dat de bovenste huidlaag opdroogt en wordt afgestoten. Ook stimuleren ze de aanmaak van collageenvezels, waardoor de huid makkelijk en snel herstelt. Doorgaans bent u na een week weer toonbaar en kunt u uw dagelijkse werkzaamheden oppakken. Na genezing kent uw huid een andere structuur en zal deze gladder en egaler aanvoelen. Om een optimaal effect te bereiken, is herhaling van de behandeling soms aan te raden.


Onze specialisten voor Acne-littekens

© Copyright 2018
Dermatologisch centrum
Centrum huidverbetering
Dermatologisch Centrum Breda
Zomergemstraat 2a
4826 CW Breda

T 076 5780050
E info@dermcentrum.nl