Ceulen Huidtherapie: Acne

Acne

Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Acne berust op een ontsteking van de huid rondom de talgklieren. De huidaandoening ontstaat meestal in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen veranderingen ondergaat. Een overmatige talgproductie kan ervoor zorgen dat het talg niet gelijkmatig kan afvloeien. Hierdoor hoopt het zich op in de porie, waardoor deze verstopt raakt. Door een ontsteking van de verstopte porie ontstaat een puistje.

Kenmerken van Acne
Acne vulgaris komt in meerdere of mindere mate voor en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van mee-eters, rode pukkels en puistjes. Als er een hevige ontsteking is, ontstaan onderhuidse ontstekingen. Deze kunnen, na genezing, lelijke littekens  achterlaten. Acne zorgt bij veel mensen voor een gebrek aan zelfvertrouwen, en kan zelfs leiden tot psychische problemen.

Behandeling van Acne
Er bestaan verschillende manieren om acne te behandelen. Welke behandeling het beste resultaat oplevert, is afhankelijk van de ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook uw leeftijd en geslacht. Tijdens een eerste consult onderzoeken we uw huidtype en de mate waarin de acne actief is. Vervolgens bespreken we met u welk type behandeling het meest geschikt is voor uw huid, de te verwachten resultaten, de mogelijke risico's en de nazorg. 


Maak nu een afspraak

Specialist acne

Dermatologisch Centrum is specialist in het behandelen van acne. Bij Dermatologisch Centrum werken uitsluitend gekwalificeerde dermatologen die zich inzetten voor het beste resultaat. Onze specialisten acne Lieke Hulsbosch, Esther Nales en Margreet Vlaskamp helpen u graag!


Onze specialisten voor Acne

© Copyright 2018
Dermatologisch centrum
Centrum huidverbetering
Dermatologisch Centrum Breda
Zomergemstraat 2a
4826 CW Breda

T 076 5780050
E info@dermcentrum.nl